Logo Încarcă | Propune
Conecteaza-te arrow

Tipuri de fisiere

Tipuri de fisiere

 • .rar .zip .ace .r01 .001 .7z

        Aceste extensii sunt chiar foarte des intalnite si inseamna ca aceste fisiere sunt compactate intr-o arhiva. Aceasta este doar o forma de a face fisierele mai compacte si mai usor de downloadat.

 Se pot folosi programele

 

 • .cbr .cbz

Aceastea sunt, in general, reviste cu benzi desenate in format arhiva. Aceasta inseamna ca in cele .cbr/.cbz este o colectie de .jpegs (de obicei scanari ale fiecarei reviste de benzi deseate), adunate intr-o arhiva .rar sau .zip. Aceasta arhiva este atunci redenumita in .cbr/.cbz ca sa poti...asocia acel tip de fisier cu cititorul vostru de reviste de benzi desenate

Programe care se pot folosii Ffview sau Cdisplay

 

 • .txt .doc

Fisierele de text de baza. Primul, .txt, poate fi deschis cu Notepad sau orice alt editor de text care iti este la indemana. Fisierele document (.doc) sunt, in general, deschise cu Microsoft Word.

Un document deschis in Microsoft Word

 

 

 • .nfo

Fisierele NFO (sau info)contin informatii despre fiserele pe care tocmai le-ai downloadat. Sunt informatii recomandate inainte sa folositi ceea ce a-ti descarcat. Windows le interpreteaza ca fiind fisiere de sistem dar mai degraba sunt fisiere simple. Asemanator celor .txt puteti sa le deschideti cu orice editor de text

Un document deschis in Notepad++

 

 • .pdf

Aceste fisiere sunt populare in sectiunea E-Books.

Se deschid cu Adobe Acrobat Reader

 

 • .jpg .gif .tiff .tga .psd

Aceste fisiere sunt fisiere imagine de baza insemanand, ca in general contin poze, si pot fi deschise cu orice vizualizator de baza. Ultimul, .psd, este in special....asociat cu Adobe Photoshop, dar sunt si alte programe care le pot deschide (de exemplu, Gimp)

 

 • .sfv

Aceste fisiere verifica pentru a te asigura ca multi-volumele de arhive sunt complete. Aceasta, doar, te instiinteaza daca ai downloadat ceva complet sau nu (ceva care nu este o problema cand downloadezi cu BitTorrent). Poti sa deschizi/activezi aceste fisiere cu SFVChecker (versiunea Trial) sau hkSFV. Ele sunt in general incluse in majoritate arhivelor .rar.

 • .par

Aceaste un fisier de paritate, si este deseori folosit cand downloadezi de la grupuri media. Aceste fisier pot umple golurile cand downloadezi multi-volumele de arhive si gasesti parti deteriorate sau lipsa. Deschide-le cu QuickPar.

 

 

 

 

 • .avi

Probabil cale mai cunoscute recipiente video pe care le vei gasi, fisierele AVI (Audio Video Interleave) sunt capabile sa suporte multiple fluxuri audio si video. Ele pot, in general, rula in aplicatii ca Windows Media Player. Va recomand KPlayer sau BSPlayer

  

 

 • .mov

Aceste sunt fisiere QuikeTime (http://www.apple.com/quicktime/download/). Poti, de obicei, gasi un torrent pentru QuickTime Pro

 • .ra .rm .ram

Acestea sunt fisiere RealPlayer. Cu toata seriozitate, este recomandat sa eviti aceste fisiere cu orice pret. RealPlayer-ul oficial instaleaza un numar semnificativ de vulnerabilitati de securitate pe sistemul tau si niciodata nu va disparea in totalitate cand vrei sa il dezinstalezi. Dar daca insisti, se gasesc alternative necorporative cum ar fi Real Alternative, care va rezolva problema.

 

 • vcd/svcd

In principiu formatul vcd a fost creat sa fie capabil sa ruleze pe DVD player-ele de acasa, si nu pe ecranul computer-ului. Sunt, in general, 1-2 rip-uri de CD care sunt create a fi scrise direct pe CD. Totusi, ele nu sunt capabile sa ruleze pe toate DVD palyer-ele, si verfica, sa vezi, daca al tau este compatibil, inainte de a trece prin toate problemele. Daca nu ai un DVD player compatibil, ele sunt, inca, vizibile pe computer folosind VLC, dar, in general, calitatea este mediocra. De asemenea poti folosi VCDGear ca sa extragi continutul mpeg dintr-un fisier imagine SVCD sau VCD ca bin/cue. Pentru orice intrebari viitoare despre VCD, verifica www.dvdrhelp.com. Acesti tipi isi cunosc treaba, si pot sa te ajute cu tot felul de intrebari legate de media.

 

 • .mp3 .mp2

99.5% din timp, acestea sunt fisiere de muzica. Ruleaza-le cu BSPlayer, iTunes, WinApp. Alegi tu player-ul.

 

 • .ogm .ogg

Fisierele media Ogg Vorbis sunt un alt format de fisier de muzica, dar, spre deosebire de mp3, este o forma de compresie fara brevet.Vei vrea, probabil, sa downloadezi filtrul DirectShow Ogg pentru a rula inapoi fisierele OGM, dar majoritatea player-erelor media moderne ar trebui sa fie capabile sa se descurce cu ele. Comform rezidentului Anime, vei da mai des peste fisiere .ogm daca incepi sa downloadezi anime sau alte filme/emisiuini TV care au dual audio.

Formatul .ogm este ca o carapace care contine varate piese impreuna. De exemplu poate contine fisiere video .avi si doua fisiere audio .ogg, care impreuna compun un film in care vei putea schimba limba (ele pot de asemenea incorpora fisiere de subtitrari). Unul dintre cele mai bune player-e pentru fisierele .ogm esteBSPlayer care suporta toate caracteristicile pe care le contine un fisier .ogm.

 

 • .mkv

Un recipient .mkv lucreaza intr-un mod similar ca un .ogm. VLC este capabil sa ruleze aceste fisiere.

 

 • .bin and .cue

Fisierele Bin si Cue sunt imagini standard de CD sau DVD. In principiu, daca sunt deschise corespunzator, vei fi capabil sa scrii un disc care este 100% identic cu cel original. Scopul este de a face o clona perfecta. Pentru a le deschide ai cateva optiuni: Poti sa le scrii folosind un program ca Nero sau Alcohol 120%. Rezultatul final al acestui proces este o copie de 1:1 a discului software original, exceptand scrierea pe un CD/DVD. • .iso

Un fisier .iso este alt tip de fisier imagine care urmeaza aceleasi reguli ca .bin sau .cue, doar ca le extragi sau le creezi folosind PowerIso.  ISO-urile sunt extrem de usor de scris cu majoritatea programelor de scris discuri (doar selecteaza o copie CD dintr-un ISO cand incepeti procedura).

 

 • .ccd .img .sub

Toate fisierele circula impreuna si se afla intr-un format CloneCD. CloneCD este ca majoritatea programelor de scris CD-uri. Vezi sectiunea .bin si .cue daca ai probleme cu aceste fisiere.


Cuvinte cheie: file types, tipuri de fisiere, file extensions, extensii de fisiere, how to find different programs for different file types, cum sa gasesti programe pentru diferite tipuri de fisiere, players, playere, movies files, fisiere filme


Detalii:
De acelasi autor:
Autor: Cristy - Trimite mesaj autorului
Categoria: General
Comentarii:
Nume/Prenume
Email
Mesaj
Ce aplicatie deschide un fisier .bim? Multumesc!

Postat de Twelfth la 2011-08-06 15:20:17
Foarte bun tutorialu ;) da mai aveai 2-3 de adaugat :D ca .exe, .ppt sau extensiile pentru surse de programe C,Java,Php

Postat de Valy la 2010-04-21 22:37:43
© Biblioteca de tutoriale Limbă - Aplicaţii - Realizatori- Tutoriale - Contact - Privacy Policy