Logo Încarcă | Propune
Conecteaza-te arrow

Ce componente are PC-ul meu?

Ce componente are PC-ul meu?

 

Am auzit multe persoane spunand:   nu stiu cata memorie am...  sau   habar n-am ce procesor are calculatorul meu..

Exista o gramada de posiblitati pentru aflarea detaliilor unui calculator. Eu va voi varianta care ne afiseaza detaliile complete ale PC-ului nostru. 

In primul rand, trebuie sa avem DirectX instalat. Acesta este un program necesar in special pentru jocuri, dar si pentru unele programe. El are diferite optiuni care testeaza functiile componentelor pentru a verifica daca ele functioneaza corespunzator. Daca nu il aveti instalat (ceea ce este putin probabil) il puteti downloda de pe net  http://www.softwarepatch.com/windows/directx.html  sau instala de pe un CD al vreunui program sau joc care are inclus si kit-ul DirectX.

Apoi, intram in My Computer si alegem partitia unde am instalat Windows-ul, la mine fiind C.

 

 

In cadrul partitiei, alegem folder-ul Windows. Daca ne apare un mesaj care ne spune ca fisierele sunt ascunse alegem optiunea Show hidden folders.

    

 

Vor aparea o multime de foldere, fisiere de Windows. Atentie sa nu stergeti ceva pe aici deoarece ar putea strica Windows-ul! 

Cautam un folder numit system32 si intram in el. Din nou daca apare mesajul cu foldere ascunse alegem Show hidden folders.

 

 

Aici cautam cu atentie un executabil numit dxdiag.exe care este fisierul prin care rulam diagnosticul directx. 

 

 

Acum, dublu click pe program si asteptam putin sa incarce informatiile despre calculator. Daca apare o casuta de dialog cu Yes sau No, dam Yes (ne intreaba daca dorim ca directx sa caute informatiile despre componentele PC-ului).

 

Se pot observa informatiile generale ale calculatorului nostru. Pentru aflarea altor detalii cum ar fi placa video sau driver-ul de sunet alegem tag-ul corespunzator (Display, respectiv Sound) . 

Aceasta unealta ne permite de asemenea testarea componentelor. Daca dorim, de exemplu, sa testam functia pentru 3D a placii video, click pe tag-ul Display, apoi alegem Test Direct 3D.


Cuvinte cheie: cum pot afla componente pc meu,componente,ce componente are calculatorul,ce componente are calculatorul meu,ce componente are PC-ul,ce componente are PC-ul meu,cum aflu ce componente are calculatorul,cum aflu ce componente are calculatorul meu,cum aflu ce componente are PC-ul,cum aflu ce componente are PC-ul meu,dxdiag,informatii despre calculator,informatii despre componentele calculatorului,componentele calculatorului


Detalii:
De acelasi autor:
Autor: Valy - Trimite mesaj autorului
Categoria: Personal Computer
Comentarii:
Nume/Prenume
Email
Mesaj
sau ma isimplu va spun e ue tot aia , aceiasi fereastra intrati la run sau cautare in bara de start si scrieti cu majuscule DXDIAG apoi dati YES si este acelasi lucru.

Postat de dns la 2013-12-25 17:13:06
salut daca vedeti mesajuj meu va rog sa-mi dati un raspuns in primul rand care program este mai bun mozzila firefox sau gogle crome si a doua de ce imi merg jocurile si videoclipurile in reluare

Postat de Sandu Gheorghe la 2013-06-28 13:16:45
Dar mai usor fara sa va complikatzi datzi START in bara de jos si scrietzi la cautare dxdiag si vi se afizeaza imaginea de mai sus :*

Postat de Mexy Alin la 2013-05-21 17:53:36
bravo

Postat de Tase Madalina la 2013-02-01 09:24:46
ms ms

Postat de r5y la 2013-01-03 15:24:07
Multumim pentru apreciere :)

Postat de Valy la 2011-01-05 20:30:09
F bun site-ul

Postat de Lucian la 2010-12-14 11:26:16
Da cum am zis exista mai multe posibilitati nu mi-a venit atunci cand am facut tutorialu ideea cu run :D mersi de feedback

Postat de Valy la 2010-11-04 19:55:02
Era mult mai simplu,vericule,sa scrii dxdiag.exe in run

Postat de Superdevos la 2010-11-04 12:20:50
Bravo ! :D

Postat de Cristy la 2010-06-05 21:02:52
© Biblioteca de tutoriale Limbă - Aplicaţii - Realizatori- Tutoriale - Contact - Privacy Policy